Kreditkort

Bästa kreditkort 2021

Introduktion till Kreditkort

Att använda kort är ett bra alternativ till att använda kontanter. Det finns olika alternativ när det gäller kreditkort och betalkort. Tänk på att jämföra villkor, avgifter och räntor för kortet. Fundera över vad du ska använda kortet till. Behöver du kredit eller inte? Ska kortet fungera utomlands? Ibland följer det med olika förmåner när man tecknar sig för ett kontokort. Det kan ingå reseförsäkring eller så får man en bonus för de inköp som görs med kontokortet.

Kreditkort: När du ansöker om ett kreditkort får du en viss summa i kredit, en summa du kan handla för. Om du betalar in hela kreditbeloppet i slutet av månaden utgår ingen ränta. Du kan också välja att betala bara en del av krediten, men då utgår ränta på resten av beloppet.

Betalkort: Betalkort fungerar som kreditkort, men du måste betala hela beloppet när fakturan kommer, du kan inte betala endast en del av krediten.

Bankkort: Ett bankkort är detsamma som ett bankomatkort eller uttagskort. Du kan ta ut eller handla för de pengar du har på kontot, men inte för mer än så.

Kontokort: Kontokort är ett samlingsnamn för alla former av kreditkort, bankkort och betalkort.